Címlap Az elmúlt évek túrái, teljesítmények

Page Peel Banner

Hasznos információk

Designed by: bgeorge
PDF Nyomtatás E-mail

 

A túrákat általában február közepétől június végéig illetve szeptember elejétől december elejéig szervezzük. Ezek gyalogtúrák és az évenkénti „Túraösszesítő”- kben „FŐ TÚRA”- ként jelöltük meg őket. Ezen kívül részt veszünk teljesítménytúrákon, más szakági túrán pl. barlangi, vízi és kerékpártúrán, téli és nyári egynapos túrákon, illetve nyári többnapos hazai és külföldi kirándulásokon is. Ezek vagy az éves túratervben zárójeles túraként szerepelnek, vagy év közben spontán szerveződnek.Ezeket a túrákat összesítve „EGYÉB TÚRA” elnevezéssel jelöltük. Ide azokat a túrákat számítjuk, ahol legalább két Erdőjárók Klubja tag részt vesz, de úgy, hogy legalább az egyik résztvevő nem közvetlen családtagja a másiknak (tehát tisztán családi túra nem számít), és a túráról Túrajelentés készült.

Az évenkénti „Túraösszesítő”-kben az azévi megtett túrák szerepelnek a végleges, teljesített adatokkal: először a „FŐ TÚRÁK”, amelyek csak gyalogtúrák, majd utánuk az „EGYÉB TÚRÁK” felsorolásával. Ez az előzetes túratervektől természetesen eltér.

Az év végi klubülésen jutalmazásra kerül sor. Oklevelet kap minden olyan klubtag, aki az évi „FŐ TÚRÁK” legalább ¾-részén részt vettek: őket a „….. év legaktívabb gyalogtúrázói” rovatokban mutatjuk meg. (Természetesen előfordul, hogy vannak olyanok, akik az "Egyéb túrákon" jóval több km-t tettek meg és többször voltak túrázni, mint aki ezt a címet megkapta.) 

Akik ritkábban túráznak velünk, ők is elérhetnek szinteket: feliratozott kitűzőt ill. jelvényt kap az a tag, aki az „Erdőjárók Klubja” színeiben 2005 óta az éves „Túraösszesítő”- kben felsorolt gyalogtúrákon bármikor elérték a 250 km-t, az 500 km-t, az 1000 km-t, az 1500 km-t, a 2000 km-t... 500 km-enként.

A különböző túramozgalmakban elért eredményekről a „Túramozgalmak” menüpontban, a megszerzett minősítésekről a "Minősítések" menűpontban írunk.

 

Túraösszesítők (Az elmúlt évek túráinak összesítője):